topbar

Vyöhyketerapia (RZT)

Vyöhyketerapia on n. 5000 v. vanha hoitomuoto. Lähtöisin Pohjois-Amerikasta(intiaanit), Kiinasta , Intiasta. Elvyttäjänä Amerikkalainen nenä- ja kurkkutautienlääkäri Tri Fitzgerald. Euroopan maista vyöhyketerapia tuli ensimmäisenä Saksaan, Pohjoismaista Tanskaan. Suomeen 70-luvun puolessa välissä.

Vyöhyketerapia on hoitomuoto jossa käsitellään kivun ulkopuolelle olevaa aluetta. Tällaisia alueita on jalka, käsi, korva ja selkä. Yleisin käsittelyalue on jalka, siksi vyöhyketerapialla tarkoitetaan jalan refleksivyöhyketerapiaa (RZT).

Vyöhyketerapia toimii sillä periaatteella, että kaikki ihmisen osien hermopäätteet päättyvät jalkapohjiin. Hermopäätteitä käsittelemällä pyritään vaikuttamaan elimistön toimintoihin tasapainottavasti.

Vyöhyketerapia vaikuttaa autonomiseen hermostoon, hormonaalisiin toimintoihin ja tuki- ja liikuntaelinelimiin. Hyviä hoidon aiheita on esim. migreeni, jännitypäänsärky, lihasjännitykset, vatsavaivat, allergisetvaivat, astma, unettomuus ja erillaiset kipu- ja särkytilat, vauvojen kolikki ym.

Hoitosuositus on vähintään kolme hoitkertaa viikonvälein. Hoidon tarve kartoitetaan alkuhaastattelun perusteella. Vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa pyritään saamaan vuosien varrella elimistöön kertyneet "myrkyt" liikkeelle (poistumaan kehosta) ja sitä kautta tasapainottamaan elimistön toiminnot.

vyöhyketerapia
vyöhyketerapia